Aktualizácia výzvy na výber odborných hodnotiteľov ŽoNFP dopytovo orientovaných projektov II (MH SR)


Dátum: 23.02.2017

Obrázok k aktualite Aktualizácia výzvy na výber odborných hodnotiteľov ŽoNFP dopytovo orientovaných projektov II (MH SR)

Ministerstvo hospodárstva SR ako sprostredkovateľský orgán (ďalej aj „SO“) pre operačný program Výskum a inovácie (ďalej aj „OP VaI“) aktualizuje Výzvu na výber odborných hodnotiteľov žiadostí o nenávratný finančný príspevok  -  aktualizácia č. 3.

SO pre OP VaI aktualizoval dňa 23.02.2017 Výzvu na výber odborných hodnotiteľov  žiadostí o nenávratný finančný príspevok (ďalej aj „ŽoNFP“) vyhlásenú dňa 06.09.2016, čím došlo k zúženiu rozsahu prioritných osí, na ktoré bola výzva zameraná. K aktualizácii došlo z dôvodu potreby efektívnejšieho hodnotenia ŽoNFP v rámci OP VaI. SO pre OP VaI vyhodnotil za vhodnejšie ponechať zameranie pôvodnej výzvy iba na prioritné osi č. 1 (špecifický cieľ 1.2.2) a 2 (špecifický cieľ 2.2.2), ku ktorým sa viaže povinnosť schvaľovania projektov zameraných na oblasti špecializácie definované Stratégiou výskumu a inovácií pre inteligentnú špecializáciu SK (ďalej aj „RIS3 SK“), v zmysle ktorých sú vyberaní aj odborní hodnotitelia preukazujúci svoje zručnosti a skúsenosti z týchto oblastí špecializácie RIS3 SK. V rámci prioritných osí č. 3 a 4 je prepojenie projektov na RIS3 SK výhodou, nie však povinnosťou. Pre tieto prioritné osi vyhlási SO pre OP VaI novú výzvu na výber odborných hodnotiteľov, ktorá bude vo väčšej miere odzrkadľovať zameranie ich špecifických cieľov.     

Bližšie informácie nájdete TU.


Skočiť na hlavné menu