V Rapovciach chcú postaviť novú materskú školu za viac ako 456-tisíc eur


Dátum: 27.08.2021

Obrázok k aktualite V Rapovciach chcú postaviť novú materskú školu za viac ako 456-tisíc eur

Výstavba novej materskej školy v obci Rapovce v Lučeneckom okrese je predmetom vyhláseného verejného obstarávania. Podľa súťažných podmienok zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie je celková predpokladaná hodnota prác 456 556,60 eura bez dane z pridanej hodnoty. Ako pre agentúru SITA uviedol starosta obce Rapovce Ladislav Sóky, nová budova nahradí objekt súčasnej škôlky, ktorý je v nevyhovujúcom technickom stave. Rekonštrukcia súčasnej budovy by spolu s nadstavbou bola finančne aj technicky náročnejšia ako navrhovaná novostavba.

Stavba bude realizovaná z eurofondov a je plánovaná na 18 mesiacov. „Začatie prác závisí od výsledku práve vyhláseného verejného obstarávania a jeho následného schválenia zo strany poskytovateľa finančných prostriedkov,“ doplnil Sóky a dodal, že prevádzku materskej školy táto výstavba neovplyvní. Uchádzači o stavebné práce môžu ponuky posielať do 10. septembra.

Existujúca budova materskej školy bola postavená približne v roku 1950 s kapacitou 26 detí. „Technický stav tejto budovy je nevyhovujúci, má popraskané oporné múry a statické poruchy. Obec pristúpila k výstavbe novej materskej školy z dôvodu, že pôvodná kapacita nepostačuje a vzhľadom na súčasný technický stav budovy je prevádzka schválená len dočasne a na výnimku,“ popísal starosta s tým, že nová materská škola bude mať kapacitu 60 detí.

Zdroj:SITA


Skočiť na hlavné menu